MD10 Johanna Hendrika
De laatste overgebleven beugsloep van Middelharnis
Welkom!
‘Johanna Hendrika’ voor het laatst door het kanaal gejaagd
Havendag Junior
Hét educatieve evenement rond de haven van Middelharnis
Spannende RIB Experience
Sail4Care

Meevaren met de Anna Jacoba?

De Anna Jacoba vaart elke woensdag en zaterdag van 10u tot 17u vanaf de Menheerse Werf naar het historische veersteiger van de Rotterdamsche Tram Maatschappij in de Buitenhaven. De open- en afstapplek op de Menheerse Werf is bij de weefkraan en je komt er via de poort van de werf aan de Spuistraat. De vaartocht naar de Buitenhaven duurt ongeveer 20 minuten en de ‘Anna Jacoba’ meert af bij het gerestaureerde perron en kaartverkoophuisje van de RTM, vlakbij het recreatiestrand met natuurspeelplaats en snackbar ‘t Hoad. Dit is ook een stop van het toeristentreintje dat deze zomer door heel werkt en we proberen de aanlegtijden zoveel mogelijk af te stemmen met de vertrektijden van dit treintje.Je kunt heen- en weer varen met de ‘Anna Jacoba’ van een varend en een rondje maken. Beide routes zijn gratis, maar een kleine bijdrage aan boord is zeer welkom. Het varende monument wordt bestuurd door vrijwillige schippers en giften worden gebruikt voor brandstof en onderhoud.


De ‘Anna Jacoba’ is ook met schipper te huur voor korte vaartochten op maat met maximaal 10 passagiers, bijvoorbeeld voor een excursie naar het natuureiland Bliek met picknicklunch.

Meevaren met de ‘Anna Jacoba’ is geheel voor eigen risico. Het is een geheel naar origineel gerestaureerd monument, prachtig om te beleven, maar ook met het ongemakken van uitstoot en motorgeluid waar mannen in 1936 aan gewend waren. De toegang voor mensen die slecht ter been zijn is beperkt, maar we doen ons best om u aan boord te helpen.

Er kunnen maximaal tien passagiers meevaren op ruim 9 meter lange en 2,70 meter brede schuitje, naast twee RTM-functionarissen. Door de corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om met maximaal 6 personen te varen.

In het formulier kunt u zich aanmelden voor dit fantastische vaartochtje! Voor informatie kunt u een mail sturen naar annajacoba@menheersewerf.nl

 

Aanmeldingsformulier voor het aanmelden om mee te varen naar het havenhoofd met de Anna Jacoba

  • Please enter a number from 0 to 10.
  • DD slash MM slash YYYY
    Datum wanneer u mee wilt varen met de Anna Jacoba
  • :