Blauwdruk hoofdspant MD10
Wij restaureren de laatst overgebleven beugsloep ter wereld, de MD10 'Johanna Hendrika'

Klik verder

MD10 Johanna Hendrika
De laatste overgebleven beugsloep van Middelharnis

Bed & Boot studio in het Pekelpakhuis

Eén van de rijksmonumenten op de Menheerse Werf is het Pekelpakhuis, naast de oude monumentale werfbaaswoning. Eén van de rijksmonumenten op de Menheerse Werf is het gerestaureerde pekelpakhuisje uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het pakhuis werd gebruikt om allerlei scheepsbenodigdheden voor de vissersvloot van Menheerse in op te slaan en onder de vloer van de begane grond, waar nu het bezoekerscentrum van de werf gevestigd is, liggen twee gemetselde tanks voor de opslag van pekel, een 1-op-1 oplossing van zout en water. Het pakhuisje is in de periode van 2015 tot 2018 gerestaureerd, mede dankzij steun van de Erfgoedtafel Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid- Holland en het Mondriaan Fonds.

Op de bovenverdieping van het pekelpakhuis, met een eigen opgang en een riant uitzicht over de werf en de haven, is onze Bed & Boot studio gerealiseerd. Een prachtige ruimte, voorzien van alle comfort: een tweepersoons bedstee, twee losse bedden op een gezellige vliering, een kleine kombuis met koffiemachine, koelkast/vriezer, waterkoker en 2-pits kookplaat, badkamer met douche, toilet en wastafel, een eettafel met stoelen, bluetooth audio, lederen bank, comfortabele leunstoel, een televisie met AppleTV (Netflix, YouTube, etc.), een goedgevulde boekenkast en natuurlijke ouderwetse gezelschapsspelletjes. Vanzelfsprekend is er fris bedden- en linnengoed voor iedere boeking.

Waarom Bed & Boot? De ligging aan het prachtige natuur- en recreatiegebied het Haringvliet is één van de unieke kwaliteiten van de Menheerse Werf. We sturen onze gasten dan ook graag op enige manier het mooie water op met één van de bootjes van onze vloot: een authentieke loodsjol, een originele palingboot met spriettuig, een 1- of 2 persoons Hobie trapkajak of een 2-persoons kano.

Voor een nacht in ons Pekelpakhuis vragen we € 150, inclusief een vaartochtje, exclusief ontbijt. Dat is overigens prima zelf te maken in het kombuisje, maar we verwennen onze gasten ook graag met een heerlijk ontbijt á €15 per persoon. De studio is te boeken via een mail aan info@menheersewerf.nl of Booking.com en Airb&b.