MD10 Johanna Hendrika
De laatste overgebleven beugsloep van Middelharnis
Welkom!
‘Johanna Hendrika’ voor het laatst door het kanaal gejaagd
Havendag Junior
Hét educatieve evenement rond de haven van Middelharnis
Spannende RIB Experience
Sail4Care

Open Monumentendag 2019 – Plekken van Plezier

Datum: Locatie: Menheerse Werf, Oosthavendijk 1, 3241CZ Middelharnis

De Menheerse werf is zaterdag 14 september een ‘Werf vol Plezier’! Na de opening om 10:00 uur van Open Monumentendag door wethouder Berend Jan Bruggeman is er een publieksevent. Dit publieksevent is een activiteit van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. Het event is vooral ook leuk voor kinderen. Wat is er allemaal te doen? Gaffelschuitjes maken, een kunstwerk in elkaar klinken, leren roeien en wrikken, trossen werpen, woorden raden met seinvlaggen. Kinderen krijgen uitleg bij de tijtafel en kunnen de kist van het kofjekokertje (het jongste bemanningslid op de vissersboot) vullen. Ook heel gaaf: vissoorten raden met de hulp van een echte Goereese visserman.

Er is van alles te eten en te drinken. Zelf suikervrij snoep maken kan bij de Sugar Fighters. Voor de ouderen tapt Solaes een lekker biertje en is Brandstof aanwezig met Flakkeese koffie. Verscheidene stichtingen en verenigingen presenteren zich op de Erfgoedmarkt.

Op het programma staat ook de lancering van het Erfgoedpaspoort. Met het gratis Erfgoedpaspoort kunnen kinderen het erfgoed op Goeree-Overflakkee ontdekken. Door stempels te verzamelen, stickers te verzamelen en leuke opdrachten te doen, is een stripboek te winnen.

Erfgoedbus
Tijdens Open Monumentendag rijdt de Erfgoedbus langs diverse erfgoedlocaties op Goeree-Overflakkee: de Menheerse werf, havenkom Sommelsdijk en Streekmuseum, de oude haven van Stellendam, Goedereede, VVV Inspiratiepunt en voormalige cichoreifabriek Ceres in Ouddorp, Houten Kaap (Ouddorp Duin) en het RTM-museum. Kinderen met een Erfgoedpaspoort: stap op de bus en scoor direct een aantal stempels! Scoren kan trouwens ook als je op de Menheerse werf meedoet met de spelletjes én met het treintje naar het RTM Belevingspunt op Middelharnis Havenhoofd gaat.

De bus is gratis, evenals het publieksevent (met uitzondering van eten en drinken).