Door extreme groei van fonteinkruid in de vaarwegen van de Groene Vaart GO zijn de vaartochten en huurmogelijkheden van de Groene Vaart GO tot nader bericht geannuleerd. Het spijt ons die beslissing te hebben moeten nemen en we hopen dat de beloofde maaiwerkzaamheden nog dit jaar uitgevoerd zullen worden.

Huur een schouw en beleef een natuurpareltje van Goeree Overflakkee vanaf het water

Goeree-Overflakkee, een duurzaam eiland met een prachtig groen en karakteristiek landschap. Een eiland om trots op te zijn en een eiland om te blijven ontdekken. Ook een eiland met een haat-liefde verhouding met de zee. Ooit was het Zuiderdiep een zijtak van het stroomgat tussen Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten, de zilte zee dus. Zalm- en steurvissers vonden rijke visgronden in het Zuiderdiep.

Ontdek de mooiste historische vaarwegen van Goeree-Overflakkee

Ervaar de verstilde pracht van de sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw afgesloten zeearm, de voormalige vissershaven van Stellendam, de oude handelshaven van Dirksland en zeehaven van Havenhoofd met een duurzaam varende replica van de oude zalmschouwen die op het Zuiderdiep visten.

Neem het roer in eigen hand

Vanaf het Groene Vaart-schiereilandje, in de oude (vissers)haven van Stellendam, vaar je met maximaal 10 personen op het vogel- én nog steeds visrijke Zuiderdiep, één van de afgesloten havenkanalen van Goeree-Overflakkee. Een unieke belevenis op water waar meer dan 50 jaar niet meer gevaren werd. Met de juiste vergunning op zak ook een perfecte gelegenheid om zelf een hengel uit te gooien vanaf zo’n authentieke vissersboot. De schouwen zijn voorzien van een heerlijk beschutte voortent, bankjes, ankergerei en vaarboom.

groene vaart sloep
groene vaart sloep sturen
groene vaart sloepen

Varen met een zalmschouw in 3 stappen

1. Reserveer je zalmschouw via de online kalender

Reserveer de elektrische zalmschouw (max. 10 personen) via de digitale kalender en betaal online

2. Uitgifte en inname van de schouwen

De uitgifte en inname van de schouwen is in Stellendam, aan het Spuipad 1 (voor de navigatie), de toegang is via een pad vanaf de Eendrachtsdijk. Fietsen kunnen vlakbij de ligplaatsen gestald worden, auto’s kunnen geparkeerd worden langs de Parkhaven (zie plattegrond). De uitgifte- en innametijden staan vast, dus als je een schouw huurt in de ochtend, is de uitgifte om 9 uur en de inname om 12 uur. ’s-Middags om 14 uur en 17 uur.

3. Genieten op de schouw

Na een korte uitleg kun je zelf het roer nemen en vaar je het prachtige natuurgebied in. Eenmaal het havenkanaal uit naar links richting Havenhoofd, naar rechts richting het Sas van Dirksland. Houdt bij het varen zoveel mogelijk het midden van het vaarwater aan, het Zuiderdiep is niet voorzien van betonning. Mocht je vastlopen dan gebeurt dat zachtjes en met de ondiepe boeg eerst. De zalmschouwen zijn platbodems met een diepgang van ca. 30cm, maar het diepste punt is een beschermkooi om de schoef, helemaal achteraan.

Tarieven huur Zalmschouw (10 personen)

Per 3 uur: € 90,-
Per dag: € 150,-

Prijzen zijn inclusief btw.

Schouw reserveren

Selecteer in de kalender hieronder de gewenste datum, het tijdvak en het aantal schouwen (op dit moment hebben we 2 schouwen in de vaart). VVoer je gegevens in bij Contactinformatie. Let er alsjeblieft op dat de start- en eindtijd van het tijdvak ook de uitgifte- en innametijden zijn.