Jachtwerf

Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw is het terrein van de oude Scheepstimmerwerf van Middelharnis voor een deel in gebruik door Jachtwerf Peeman. De laatste generatie werfeigenaren hebben de sleutels eind 2018 overgedragen aan onze stichting. Op één van de twee eeuwenoude hellingen (nu voorzien van rails, bestrating en een modern filtersysteem) worden de schepen nog steeds met een hellingwagen en een lier hoog en droog op de werf getrokken. Met name de zelfklussende watersporter wordt bij ons nog met enthousiasme welkom geheten. De Menheerse Werf is ook nu nog een traditioneel dienstbaar bedrijf voor jachtonderhoud, knippen/scheren/uitvoeren van eigen klussen en voor (beperkte) stalling.

Een bijzondere historische jachtwerf

De historische beugsloep in restauratie vormt nu de ‘erfafscheiding’ tussen historisch en modern. De jachtwerf wordt voortgezet, maar met een extra warm welkom voor historische schepen en klassieke jachten tot ca. 40 ton. Daarnaast restaureren we (in rustig tempo) de laatst overgebleven beugsloep MD10 ‘Johanna Hendrika’ (anno 1896). Hiermee is de Menheerse Werf één van de meest bijzondere jachtwerfjes van Nederland; klein, maar oh zo fijn en met een unieke ambiance van moderne jachten op een historische werf.

Gezellige oude werfloods

Altijd koffie, thee of iets anders te drinken in de gezellige oude werfloods, waar u in de pauzes van bootklussen kunt struinen in de werfbibliotheek, gebruik kunt maken van de toiletten en waar u op onze maritieme rommelzolder de mooiste schatten voor kleine prijsjes vind. U kunt zelfs uw verjaardag of andere familie- of zakelijke feesten vieren op de werf en in de werfloods. Ook kunt u onze volstrekt-niet-historische-maar-razendsnelle RIB huren om alle schuurfrustratie kwijt te raken of met vrienden/collega’s even lekker uit te waaien.