Snelle natuurvaartochten

Snelle natuurvaartochten

Vanaf 1 juli t/m eind oktober 2023 varen we iedere zaterdag 2 keer per dag met 10 passagiers uit met onze snelle werftender, een Capelli 7,50 RAID RIB met 250pk motor. Standaard een ‘Rap Rondje Deltanatuur’ op het Haringvliet, maar als de laagwaterstand op zee gunstig valt, is 1 van de tochten op bepaalde zaterdagen een ‘Seafari’ naar de Voordelta in het zeegat van Stellendam. Een programma van ca. 3 uur, incl. ontvangst op de werf met koffie/thee en uitleg over het vaarwater op de Menheerse Werf.

Seafari

Van zoet naar zout e.v.v. Ideaal voor vogels en zeehonden spotten én voor mensen met zeezucht… Alleen op bepaalde data i.v.m. tijdstip van laag water.
‘s-Ochtends en ’s-middags verzamelen op de Menheerse Werf voor een programma van 3 uur. Via het havenkanaal langzaam varend naar het Haringvliet, dan op volle snelheid naar Stellendam, schutten naar zout door de Deltasluis, snelvarend naar de Hinderplaat aan de rand van een beschermd natuurgebied. Langzaam varend/drijvend zeehonden spotten, een landing op een zandplaat voor een bijzonder fotomoment en terug naar zoet door de sluis. In de Binnenhaven van Stellendam langs de droogdokken van de scheepswerven, langzaam langs het prachtige reservaat Scheelhoek en op snelheid richting het bijzondere natuureiland Bliek, voor een kort bezoek aan de vogelkijkhut op het eiland. Terug naar de Menheerse werf.

Een Rap Rondje Deltanatuur

Dynamische, veelzijdige vaartocht, perfect voor vogelspotters en natuurliefhebbers.
’s-Ochtends en ’s-middags verzamelen op de Menheerse Werf. Via het Havenkanaal langzaam varend naar het Haringvliet, dan op volle snelheid naar natuureiland Tiengemeten, waar iedereen even voet aan wal zkan etten om het eiland te bekijken. Daarna via de prachtige oevers van natuurgebied de Korendijkse Slikken naar het speciaal voor wadvogels en trekvissen aangelegde eilandje Bliek voor een kijkje in de vogelkijkhut. Daarna op snel naar de havens van Hellevoetsluis voor een snuifje cultuur en historie. Volgende stop: Stellendam, waar we langs de scheepswerven in de binnenhaven varen en op de terugweg naar Middelharnis langzaam langs natuurgebied Scheelhoek, met uniek zicht op de bijzondere vogelkolonies en zeearenden. Het laatste traject op volle snelheid naar Middelharnis, waar we rond 12u en 17u aankomen. Bij mooi weer is ook gelegenheid om even een duik te nemen.

Binnenkort meer info over data en tijden.