Studio Pekelpakhuis

Eén van de rijksmonumenten op de Menheerse Werf is het Pekelpakhuis, naast de oude monumentale werfbaaswoning. Eén van de rijksmonumenten op de Menheerse Werf is het gerestaureerde pekelpakhuisje uit de eerste helft van de 19e eeuw.

Een rijke historie

Het pakhuis werd gebruikt om allerlei scheepsbenodigdheden voor de vissersvloot van Menheerse in op te slaan en onder de vloer van de begane grond, waar nu het bezoekerscentrum van de werf gevestigd is, liggen twee gemetselde tanks voor de opslag van pekel, een 1-op-1 oplossing van zout en water. Het pakhuisje is in de periode van 2015 tot 2018 gerestaureerd, mede dankzij steun van de Erfgoedtafel Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid- Holland en het Mondriaan Fonds.

Bed & Boot Studio

Op de bovenverdieping van het pekelpakhuis, met een eigen opgang en een riant uitzicht over de werf en de haven, is onze Bed & Boot studio gerealiseerd. Een prachtige ruimte, voorzien van alle comfort: een tweepersoons bedstee, twee losse bedden op een gezellige vliering, een kleine kombuis met koffiemachine, koelkast/vriezer, waterkoker en 2-pits kookplaat, badkamer met douche, toilet en wastafel, een eettafel met stoelen, bluetooth audio, lederen bank, comfortabele leunstoel, een televisie met AppleTV (Netflix, YouTube, etc.), een goedgevulde boekenkast en natuurlijke ouderwetse gezelschapsspelletjes. Vanzelfsprekend is er fris bedden- en linnengoed voor iedere boeking.

Beleef de werf

Voor een nacht in ons Pekelpakhuis vragen we € 150, zonder ontbijt, maar dat is prima zelf te bereiden in het kombuisje. Je kunt als gast gebruik maken van alle leuke plekjes op de werf, incl. bbq aan het water, loungekussens op de MD10 en het terrasje voor de werfloods. De studio is te boeken via een mail aan info@menheersewerf.nl of Booking.com en Airb&b.

BIJZONDERE EVENEMENTEN

Bedrijfsevenement, particulier feest of  verrassend publieksevenement? Organiseer het op onze historische werf in Middelharnis.