Vaartochten met Anna Jacoba

De Anna Jacoba vaart elke woensdag en zaterdag van 10u tot 17u vanaf de Menheerse Werf in het centrum naar het historische veersteiger van de Rotterdamsche Tram Maatschappij in de Buitenhaven. De op- en afstapplek op de Menheerse Werf is bij de werfkraan en je komt er via de poort van de werf aan de Spuistraat. De vaartocht naar de Buitenhaven duurt ongeveer 20 minuten en de ‘Anna Jacoba’ meert af bij het gerestaureerde perron en kaartverkoophuisje van de RTM, vlakbij het recreatiestrand met natuurspeelplaats en snackbar ’t Hoad. Dit is ook een stop van het toeristentreintje dat deze zomer door heel werkt en we proberen de aanlegtijden zoveel mogelijk af te stemmen met de vertrektijden van dit treintje.Je kunt heen- en weer varen met de ‘Anna Jacoba’ van een varend en een rondje maken. Beide routes zijn gratis, maar een kleine bijdrage aan boord is zeer welkom. Het varende monument wordt bestuurd door vrijwillige schippers en giften worden gebruikt voor brandstof en onderhoud.

Ook met schipper te huur

De ‘Anna Jacoba’ is ook met schipper te huur voor korte vaartochten op maat met maximaal 10 passagiers, bijvoorbeeld voor een excursie naar het natuureiland Bliek met picknicklunch. Een vaartocht van ca. 2 uur kost €250.
Meevaren met de ‘Anna Jacoba’ is geheel voor eigen risico. Het is een naar origineel gerestaureerd monument, prachtig om te beleven, maar ook met het ongemakken van uitstoot en motorgeluid waar de bemanning in 1936 aan gewend was. De toegang voor mensen die slecht ter been zijn is beperkt, maar we doen ons best om je aan boord te helpen.
Er kunnen maximaal tien passagiers meevaren op ruim 9 meter lange en 2,70 meter brede schuitje, naast twee RTM-functionarissen.

Voor informatie kunt u een mail sturen naar annajacoba@menheersewerf.nl.